Juhtimise tüübid

 William Henry Gates III

on USA tarkvaraettevõtte Microsoft kaasasutaja. Gates innustab oma meeskonda ja tagab neile vajalikud ressursid, et aidata neil saavutada ühiseid eesmärke. Ta usub, et inimesed peavad olema motiveeritud ja tundma end osana organisatsioonist, et nad saaksid oma potentsiaali täielikult rakendada.


Ta tegutseb ka mentorina, olles eeskujuks jagades teadmisi ja kogemusi. Gates on visioonikeskne juht, kes suunab panna oma meeskonda suurema eesmärgi poole liikuma. Ta usub, et visiooni elluviimine ja parimad tulemused saavutatakse läbi pühendumuse, innovatsiooni ja koostöö. Gates rõhutab olulisusele olla avatud suhtluses oma meeskonnaga. Ta julgustab oma töötajaid olema avatud uutele ideedele ja arvamustele ning jagama oma mõtteid ja ideid vabalt.



Steve Jobs - arengumootor


Jobs oli tõeline innovaator. Ta tahtis pidevalt asju paremaks muuta ning püüdis saavutada eesmärke, mis tundusid teistele võimatud. Jobs soodustas loovust ja uudsust ning julgustas oma meeskonda kastist väljapoole mõtlema. Jobs seadis oma meeskonnale väga kõrged ootused ning oli nõudlikuse poolest tuntud. Ta ei teinud kompromisse oma ootuste osas ning tema meeskonna liikmed pidid tihti tegema pikki tööpäevi ning taluma teravat kriitikat. Jobs oli äärmiselt kannatamatu ning soovis, et tema meeskonnaliikmed tegutseksid kohe ja kõvasti. Ta märkas isegi kõige pisemaidki vigu ning nõudis alati parimat. 


Kuigi Jobs oli oma nõudlikkuse ja range suhtumise tõttu tuntud karmi juhina, olid paljud tema endised töötajad ja edukad äriliidrid tänulikud selle eest, et nad teda tundsid või tema alluvuses töötasid. Jobs oli inspireeriv ning tema kirg oma töö vastu nakatas ka tema alluvaid.

https://www.vanityfair.com/hollywood/2019/09/bill-gates-interview-netflix-inside-bills-brain



https://www.theguardian.com/technology/2011/oct/30/steve-jobs-exclusive-biography-review


https://www.fingerprintforsuccess.com/blog/steve-jobs-leadership-style


Comments

Popular posts from this blog

Kolm põnevat IT-lahendust

Arendus- ja ärimudel

Kaks nähtust Interneti varasemast ajaloost