IT-turvarisk

Küberkuritegevus on muutunud tänapäeva digitaalses maailmas üha laiemaks ja ohtlikumaks. Üks suuremaid IT-turvariske on andmete väljapressimine, mis võib ettevõtetele ja organisatsioonidele tekitada suurt varalist ja mainekahju. Küberkurjategijad kasutavad erinevaid taktikaid ja meetodeid, et saada ligipääs ettevõtete süsteemidesse, varastada tundlikke andmeid ning nõuda raha nende tagastamise / mitte avalikuks tegemise eest. 


Esimene samm väljapressimise riski maandamiseks on tehnoloogilise poole pealt teha kõikvõimalik, et küberkurjategijatel elu võimalikult keeruliseks teha ja andmeid nende eest kaitsta. See hõlmab tulemüüre, krüptimist, pahavaratõrjet ja muid turvameetmeid, mis aitavad tuvastada ja blokeerida võimalikke rünnakuid. Lisaks on oluline hoida ajakohasena ettevõtte süsteeme ja tarkvara, et need tõhusad püsiks. 


Ka kõige tõhusamad tehnoloogilised lahendused ei ole paraku piisavad, kui inimesed, kes nendega töötavad ei oma piisavaid teadmisi neid ümbritsevatest küberohtudest, ei oska neid tuvastada ning end nende eest kaitsta. Seetõttu on äärmiselt oluline teha inimestele erinevaid teemakohaseid koolitusi, et tõsta teadlikkust kuidas ära tunda potentsiaalseid ohuolukordi ning kuidas nendes olukordades käituda.

Lisaks, tehnoloogilistele vahenditele ja inimeste teadlikkuse tõstmise kõrval võiks ettevõttes olla paigas selged ja ranged reeglid ning erinevad protseduurid. Näiteks, kuidas ja milliseid paroole võiks kasutada, kui palju ja mis infole kellelgi ligipääs on jne. Kindlasti peaks olema ettevõttes paigas / läbi mõeldud reageerimistaktika, kuidas erinevate situatsioonide korral võimalikult kiiresti ja tõhusalt hädaolukorraga tegeleda.


https://www.bitsight.com/blog/top-7-ransomware-attack-vectors-and-how-avoid-becoming-victim


Comments

Popular posts from this blog

Kolm põnevat IT-lahendust

Arendus- ja ärimudel

Kaks nähtust Interneti varasemast ajaloost